در مقاله اهمیت تفریح گفتم که یکی از سرگرمی های کم هزینه و ساده ، تماشای فیلم و سریال هستش ، توی این مقاله هم میخوام چندتا سریال خوب بهت معرفی کنم :
اولین سریال ، سریال فرندز هستش :
سریال فرندز ، به معنای دوستان ، بک سریال با ژانر کمدی _ اجتماعی ، ماجرای زندگی و روزمرگی های چند جوان آمریکایی ساکن نیویورک است ، که دغدغه های نسل جوان رو با چاشنی طنز ، به تصویر میکشه !
مثل روابط عاطفی و پیداکردن یک پارتنر ، قرارهای ملاقات متعدد ، کار پیدا کردن و مصاحبه های کاری ، روابط دوستی ، خیانت و …
چرا حتما باید فرندز رو ببینیم ؟
این سریال معمولا به دو دلیل پیشنهاد میشه ، اولیش تقویت زبان انگلیسی ، دوم اینکه خب کمدی هستش و خیلی خنده دار ولی ، از نظر من مهم ترین دلیلش اینه که ما از این سریال ، میتونیم درس زندگی بگیریم ، مثلا اینکه این ۶تا دوست ، علی رغم همه اختلاف سلیقه ها و یا قهو و دعواهاشون ، بلدن با همدیگه حرف بزنن و مسائلشون رو حل کنن !
سبک زندگی این ۶تا جوان ، به ما درس های بزرگی میده ، مثل :
۱_ داشتن استقلال فکری
۲_ اعتماد به نفس و عزت نفس
۳_ شناختن اولویت ها در زندگی
۴_ برقراری روابط موثر با دیگران
۵_ خود ابراز گری و نه گفتن
۶_ حد و مرز گذاری در روابط
۷_ معنای واقعی صمیمیت
۸_ معنای تعهد و محدودیت ها در روابط عاطفی
یکی از نکات جالب در رابطه با این سریال ، اینه که در نهایت ، تو با یکی از این ۶ شخصیت همزاد پنداری میکنی و شباهت هایی بین خودت و اونا حس میکنی !

حالا بریم که با شخصیت ها آشنا بشیم :
Monika (مونیکا)
شغل : سرآشپز
مونیکا یه جورایی نقش رئیس و مادر رو برای بقیه دوستان بازی میکنه ، دختری مستقل ، یکم مستبد و کنترل گر ، که همیشه میخواد رئیس باشه رقابت جو ، و البته بسیار و دارای اختلال ocd ، یعنی همون شخصیت وسواسی
Joey (جویی)
شغل : بازیگر
جویی ، شخصیت جالبی داره
خیلی اهل غذا و شکمو ، بسیار دخترباز ، اما هیچ وقت در هیچ رابطه ای متعهد نمیمونه ! ساده لوح و بامعرفت و خوش نیت ، که همیشه به بقیه رفقا کمک میکنه !
Rache (ریچل)
شغل : کارمند
ریچل ، یه دختر لوس از یک خانواده مرفه که تصمیم میگیره تنها زندگی کنه و خرجش رو خودش دربیاره ! ریچل عزت نفس پایینی داره ، متوقع و کمی از خود راضی هستش و البته حساس ، دوست صمیمی مونیکا عاشق مد بوده و درنهایت شرکت های مرتبط با این صنعت کار پیدا میکنه ! ودر طول سریال هم با ” راس ” روابط عاطفی عجیب و غریب رمانتیکی داشته !
Ross (راس)
شغل : استاد دراس ، برادر بزرگتر مونیکا ، سربه هوا ، احساساتی ، کاملا ناشی در ارتباط با دخترها روابط خیلی پیچیده در زمینه ازدواج ، مهربون و خوش قلب ، دست و پا چلفتی ، خیلی علاقه مند به دایناسورها و فسیل شناسی . داستان عشق و رابطه پیچیده عاطفی راس و ریچل یکی از نقاط بارز این سریال هستش !
Pheobe (فیبی)
شغل : ماساژور، نوازنده (خودآموز)
فیبی دختری از طبقه اجتماعی پایین ، که در کودکی ترومای سختی رو پشت سر گذاشته ، مثل خودکشی مادرش ! و درکل شخصیت عجیب و غریب و غیر قابل پیش بینی داره . فیبی خیلی راحت حرفشو میزنه و خود ابراز گری داره ! گاهی خیلی کودکانه و معصوم میشه . اما در عین حال خیلی شخصیت خاکی و صمیمی داره ، اما رفتارهای عجیب و غریبش سر قرارهای ملاقات ، پسرها رو میپرونه !
Chandler (چندلر)
شغل : تحلیل گر آماری
چندلر ، شخصیت بذله گو که شوخی هایی که میکنه و طعنه هایی که به بقیه میزنه خیلی سریال رو خنده دار کرده ، چندلر معمولا به این معروفه که توی روابطش با جنس مخالف گند میزنه و خیلی موفق نبوده ! چندلر هم خانواده عجیب و غریبی داشته ، پدرش همجنسگرا بوده و مادرش نویسنده کتابهای پورن . و در زمینه ارتباط جدی با جنس مخالف واقعا ضعف داره و اعتماد به نفسش رو هم نداره !
نکته شماره ۱ : حرف زدن
وقتی از دست کسی ناراحت میشیم و یا باهامون رفتار بدی میشه ، اولین قدم اینه که بریم این موضوع رو با طرف مقابل مطرح کنیم ، و حسمون رو باهاش درمیون بذاریم …
از این سریال یاد میگیریم ، که قهر کردن و قیافه گرفتن ، بلاک کردن ، هیچوقت راه مناسبی نیست ، پس همیشه بریم حرف بزنیم .
نکته شماره ۲ : خود ابراز گری
با دیدن سریال فرندز متوجه میشیم که همه شخصیت ها ، خیلی راحت و شفاف احساساتشون رو بروز میدن و نظرشون رو میگن و مدام نگران این نیستن که قضاوت بشن ! پس دیدن این سریال ، میتونه تمرینی باشه برای عزت نفس . اینکه راحت نه میگن و برای زندگیشون و روابطشون حد و مرز دارند !
نکته شماره ۳ : استقلال فکری و عاطفی
شخصیت های داستان که همگی بین ۲۰ تا ۳۰ سال سن هستن ، همشون جویای کار و مستقل شدن هستن ، و حتی از خانواده خودشون جدا شدن و با هر سختی که شده ، تنها زندگی میکنند . و دیگه برای تصمیم گیری های زندگیشون ، وابسته به تایید خانواده نیستن . درسته احترام گذاشتن مسئله مهمی هستش ، اما بالاخره باید بندناف عاطفی بین ما و پدر و مادرمون پاره بشه و بتونیم مستقل فکر کنیم و تصمیم بگیریم !
نکته شماره ۴ : احترام به حریم شخصی
از این سریال یاد میگیریم که به حریم شخصی دیگران احترام بذاریم ! حتی صمیمی ترین دوستامون ! درباره جزئیات روابطشون ، کارشون و ظاهرشون ، ازشون سوال نپرسیم ، چون هرموقع خودشون بخوان به ما میگن ! زندگی آدمها و تصمیماتی که میگیرن ، به خودشون مربوطه و بهتره با تکرار یه سری سوالات ، به پوست روانی افراد تجاوز نکنیم !
نکته شماره ۵ : سبک زندگی های متفاوت
آدم ها ممکنه گرایش های مختلف جنسی و یا سبک زندگی های مختلف داشته باشن که به نظر ما عجیب و غریب بیاد و یا مورد تایید ما و باورهایی که داریم نباشه ، اما تا زمانی که سبک زندگی اونها به ما آسیبی نمیزنه ، این وظیفه ماست که بهشون احترام بگذاریم و اونها رو همونطور که هستن بپذیریم !
طبق تجربه من از اطرافیانم ، آدما به ۲ دسته تقسیم میشن :۱ _ یا عاشق فرندز هستن !!
۲_ یا هنوز عاشقش نشدن !!
یکی دوتا فصل اولش شاید اونقدر جذاب بنظر نیاد ، ولی از فصل ۳ به بعد واقعا وابستش میشید و دلتون میخواد همش رو پشت سرهم ببینید ، کلا ده تا فصل داره ، و بهتون پیشنهاد میکنم به زبان اصلی ببینید و یا با زیرنویس ، که زبانتون هم تقویت بشه !
دومین سریالی که میخوام بهت معرفی کنم ، سریال this is us (این ما هستیم) هستش !
“این ما هستیم ” یک سریال آمریکایی با ژانر کمدی درام هست که در سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ منتشر شده و داستان زندگی یک خانواده معمولی رو نشون میده و دغدغه های روزمره اون ها رو به تصویرمیکشه .
سه تا شخصیت اصلی داستان، کیت ، کوین و راندل هستند که باهم خواهر و برادر هستند و هرکدوم روابط جالب و پیچیده ای با پدر و مادرشون دارند که برای هر فردی آشناست و ممکنه تجربه اش رو داشته باشه !
سکانس ها بین زمان حال و کودکی شخصیت ها جا به جا میشه و روابط اعضای این خانواده خیلی خوب به تصویر کشیده شده و میشه تله های شخصیتی هر کاراکتر رو به خوبی تشخیص داد که میتونه کلی نکته در جهت رشد شخصیتی بهمون یاد بده !
توی این سریال روایت همه اشک ها و لبخند ها و ماجراهای یک خانواده معمولی رو میبینیم ، دوران مدرسه ، دانشگاه ، کار پیدا کردن ، ازدواج ، بچه دار شدن و اینکه هرکدوم از ماها در زندگی واقعی احتمالا شبیه یکی از شخصیتهای داستان هستیم .
همه خواهر و برادر ها میتونن با این ۳ نفر همزاد پنداری کنند ، همچنین به خاطر وقایعی که در داستان اتفاق میفته مثل تجربه سوگ ، متوجه میشیم که هر شخصیتی به شیوه خاص خودش با اونها مواجه میشه و همه در واکنش نشون دادن به اتفاقات مثل هم نیستن !
” کیت ” یکی از شخصیت های اصلی داستانه که به علت اضافه وزنی که داره ، عزت نفس و اعتماد به نفس پایینی داره و خیلی از کارایی که دوست داره رو انجام نمیده ! مثلا حتی وارد رابطه عاطفی نمیشه ، چون حس میکنه دوست داشتنی نیست !
اما نامزدش” توبی ” که اون هم درشت هیکله و اضافه وزن داره ، سعی میکنه به ” کیت ” یاد بده که از زندگیش لذت ببره و خودش رو دوست داشته باشه و بپذیره !
چرا باید این سریال رو ببینیم ؟ برخلاف سریال های دیگه که معمولا هیچکدوم بر اساس دغدغه های عموم مردم نیستن ، این سریال دست روی دغدغه های عمومی گذاشته ته از مخاطب آمریکایی تا شرقی بتونه باهاش ارتباط برقرار کنه و دیدنش میتونه کمک بزرگی به افزایش آگاهی بکنه !
سریال “این ما هستیم ” یکی از بهترین سریال های ژانر دراما- کمدی و خانوادگی هستش که دیدنش میتونه برای اکثر آدمها مفید باشه ، این سریال روایت ماجراهای یک خانواده پنج نفره رو نشون میده و سکانس ها بین زمان حال و آینده و گذشته شخصیت ها جا به جا میشه!
به وضوح میشه نقش دوران کودکی رو در شکل گیری شخصیت آدمها مشاهده کرد!
تله های شخصیتی ، آسیب های دوران کودکی ، تفاوت در عزت_نفس و اعتماد به نفس شخصیت ها ، و نحوه برخوردشون در روابط عاطفی و کاری ، میتونه برای هممون درس های زیادی داشته باشه !
نسخه زیرنویس و یا دوبله شده سریال رو میتونی از طریق آپارات ، فیلیمو ، میهن ویدیو و کلی سایت های دیگه تماشا کنی .
سریال بعدی که میخوام بهت معرفی کنم ، یک سریال ایرانی هستش ، سریال همگناه :
شاید خیلیاتون این سریال رو دیده باشین ، ولی اگر ندیدین ، من پیشنهاد میکنم ببینید چون درسهای زیادی برامون داره !
داستان زندگی یک خانواده سنتی و پرجمعیت هستش که شاید حکایت خیلی از خانواده های ایرانی باشه !
به راحتی میشه عزت نفس وحریم شخصی ، مبحث سایه ها و پیش داوری آدم ها رو توی شخصیت ها دید …

به راحتی میشه عزت نفس وحریم شخصی ، مبحث سایه ها و پیش داوری آدم ها رو توی شخصیت ها دید …
و چهارمین سریالی که بهت پیشنهاد میکنم ، سریال خانواده امروزی هست یا همون modern family
نام یک سریال تلویزیونی کمدی آمریکایی است ، در این سریال تلویزیونی ۳ خانواده که از قشر نسبتاً مرفه آمریکا هستند با روابط خانوادگی ، به یک دیگر مربوط شده و داستان زندگی آنها به صورت طنز به تصویر کشیده میشه .
خلاصه داستان : سریال به خانواده های « جی پریچت » ، دخترش « کلر» و پسرش « مایکل » که همه در لس آنجلس زندگی می کنند می پردازد . « کلر» مادر خانه داری است که همسر « فیل دانفی » است و سه بچه دارد . جی با « گلوریا » ، دختر جوان کلمبیایی ازدواج کرده است و به او کمک می کند تا پسر نونهالش را بزرگ کند . « مایکل » و پارتنرش « کامرون تاکر » ، کودکی ویتنامی بنام « لیلی » ، را به فرزند خواندگی گرفته اند.

یکی دیگه از چیزایی که واقعا بهتون توصیه میکنم ببینید، انیمیشن inside out یا همون، درون و بیرون هستش!
که واقعا چیزی فراتر از یک کارتون محسوب میشه!
با دیدنش، میتونی لحظه لحظه زندگیت رو بیشتر درک کنی!
و … متوجه بشی چقدر احساسات ما مهم هستند.
شاید خیلی ها انیمیشن رو فقط برای برای کودکان بدونند ولی این انیمیشن حتی به طور ویژه، برای بزرگسالان ساخته شده!!
چون کاملا معنادار و مرتبط با زندگی روزمره هستش ! و برای شناخت کارکرد ذهن و احساسات و نیازهای ما!
من به شخصه توصیه میکنم حتما ببینید !
حالا داستانش از چه قراره ؟
داستان فیلم درباره احساسات ما آدم ها هستش ، شخصیت اصلی قصه یه دختر ۱۱ ساله به اسم رایلی هستش که به خاطر شغل پدرش مجبور میشن به شهر دیگه ای مهاجرت و نقل مکان کنن و رایلی مجبور میشه دوستاش و محله قدیمیش رو ترک کنه ! و طی روزهای اول و در مدرسه جدید ، احساسات متفاوتی رو تجربه میکنه !
چه ربطی به زندگی روزمره ما آدم ها داره ؟!
پنج احساس اصلی در ذهن رایلی:
غم ، شادی ، ترس ، خشم و تنفر
ما توی این انیمیشن ، داخل ذهن رایلی رو میبینیم ، و بهمون نشون میده که چطور هرکدوم از احساسات میتونن رفتارهای ما رو تحت تاثیر قرار بدن !
و حتی اینکه ما گاهی چقدر از روی احساس تصمیم میگیریم !

و حتی اینکه ما گاهی چقدر از روی احساس تصمیم میگیریم !
دیگه توی ذهنش چی هست ؟
توی ذهن رایلی ، ۵ تا جزیره هم وجود داره ، که در واقع نمادی از نیازهای اصلی ما انسان ها هستش ، دقیقا مثل نیاز های پنجگانه تئوری انتخاب که توی اپیزود اول پادکست ناجی گفتیم ! همون کاسه های نیازها ! عشق و دوستی ، تفریح ، آزادی ، قدرت و …
و هر موقع یکی یا چند تا از جزیره ها خراب بشن ، رایلی هم حال روحی اش بهم میریزه !
یا حتی یه چیز مهم تر …
خاطرات تلخ و شیرین
طی داستان ، اینو چندین بار میبینیم که چطور گاهی یادآوری یه خاطره تلخ از گذشته ، ناخودآگاه حالمون رو خراب میکنه ، حتی بدون اینکه خودمون بفهمیم !
و با دیدن این انیمیشن میفهمیم که دقیقا توی ذهن ما چخبره و یاد میگیریم که چطور احساساتمون رو مدیریت کنیم و چه رفتاری نشون بدیم !!
و هر موقع یکی یا چند تا از جزیره ها خراب بشن ، رایلی هم حال روحی اش بهم میریزه !
این انیمیشن جوایز زیادی برنده شده ، مثل اسکار و گلدن گلوب !
نسخه دوبله فارسیش رو هم به راحتی میتونی پیدا کنی !
گاهی دیدن یک انیمیشن میتونه خیلی تاثیر گذار و آموزنده باشه ، در عین اینکه تفریح هم هست !!
اپیزودهای مرتبط با این انیمیشن ، نیازهای پنجگانه و تئوری انتخاب هستش ، یعنی اپیزود ۱ و ۲ پادکست ناجی!
اینکه بدونیم توی ذهن ما دقیقا چی میگذره ، موضوع مهمیه !
آشنایی با نیازها و احساساتمون ، مهم ترین اصل در خود شناسی محسوب میشه !
چون اکثر اوقات ما فقط حالمون بد میشه و دقیقا نمیدونیم که چمون شده !
ولی با دیدن انیمیشن inside out خیلی واضح و نمادین میبینیم که توی ذهن ما در هر لحظه چه خبره !!
سلام
ممنون از مطالب ارزشمند و معرفی فیلم
داشتم پادکست شما رو گوش میدم به این پست در سایت شما رسیدم . واقعا عزت نفس خیلی از ما ها نداریم . چرا سراغ ماها برم . خودم رو میگم بشدت عزت نفس پایینی دارم اما تلاشمیکنم رفع کنم این معضل و روی این مورد کار کنم و در این زمینه مطلب بنویسم و همچنین از اتفاقات زندگی ام که باعثشدتد .
لطفا راهنمایی
سلام وقتتون بخیر،
بابت مقاله خوب و کاربردیتون ممنون . واقعا دنبال تعدادی سریال میگشتم که دیدنش ارزش داشته باشه.